Inauguració del Curs al Seminari Major Interdiocesà

Inauguració del Curs al Seminari Major Interdiocesà

El dia 25 de setembre al vespre va tenir lloc la solemne sessió d’inauguració del Curs 2018-2019 del Seminari Major Interdiocesà de Catalunya, a la seva seu del carrer Casp de Barcelona. Va ser presidida per l’Arquebisbe metropolità Mons. Jaume Pujol i hi assistiren els Bisbes i els Rectors dels Seminaris de les set Diòcesis que conformen la Província eclesiàstica Tarraconense, i que s’agrupen en el Seminari Interdiocesà, amb el renovat Equip de formadors: Mn. Javier Vilanova, Rector; Mn. Gabriel Casanovas, Vicerector; Mn. Jaume Gené, Director espiritual; i Mn. Joaquim Blas, Tutor d’Estudis. 

Aquest Curs residiran al Seminari, 24 joves en les diverses etapes de la seva formació per al ministeri sacerdotal, i que cursaran els seus estudis de Propedèutic a Barcelona, i a les Facultats de Filosofia i de Teologia de l’Ateneu Universitari Sant Pacià els estudis filosòfics i teològics.

Al vespre del dia 25 van celebrar la pregària de Vespres i l’Eucaristia presidida per tots els bisbes, amb l’Arquebisbe metropolità, i posteriorment van gaudir d’un sopar de germanor, al final del qual l’Arquebisbe d’Urgell, que és el Bisbe Delegat per al Seminari, va dir unes sentides paraules d’agraïment i de comiat per als dos formadors Mn. Norbert Miracle i Mn. Jaume Casamitjana, que havien acabat el seu servei després de tretze i de set anys de missió al Seminari, i també va donar la benvinguda al nou Equip de formadors desitjant-los un bon servei a la comunió. Van respondre ells amb agraïment i va cloure els parlaments Mons. Jaume Pujol fent adonar del camí eclesial que anem recorrent amb l’ajuda del Senyor.