II Curs de formació per als Directors espirituals dels Seminaris d’Espanya a Roma

II Curs de formació per als Directors espirituals dels Seminaris d’Espanya a Roma

Del 18 al 23 de gener té lloc a Roma la II Trobada amb els directors de Seminaris d’Espanya, organitzat per la Comissió Episcopal de Seminaris i Universitats de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), la Congregació per al Clergat i el Pontifici Col·legi Espanyol.

La Trobada es regirà per diverses directrius: “Posar les bases per a un millor coneixement de la persona humana, espiritual i relacional del candidat”; “promoure la sincera confiança i obertura entre director espiritual i seminarista”; i “buscar la unitat de vida per a una missió lliurada i sincera”, segons informa la CEE.

La primera activitat de la trobada, el dilluns dia 18, és l’escolta d’una ponència de Mons. Jorge Carlos Patrón Wong, Arquebisbe Secretari per als seminaris de la Congregació per al Clergat. Després té lloc un retir a càrrec del Rev. Argimiro Martin, Director espiritual del Col·legi Espanyol de Roma, sobre “Jesús, mestre de l’escolta” i l’eucaristia d’obertura del curs celebrada pel president de la Comissió Episcopal de Seminaris i Universitats, Mons. Joan-Enric Vives, Arquebisbe d’Urgell.

Dimarts, arrenquen les sessions amb dues conferències del professor d’Antropologia Teològica de la Universitat Pontifícia de la Santa Creu, Rev. Paul O’Callaghan, sobre “El caràcter eclesial de la missió del director espiritual. La resposta del seminarista diocesà” i les “Claus per al diàleg entre el director espiritual i el seminarista”.

Dimecres dia 20 els assistents visitaran la basílica de Sant Pere, resaran a la cripta i participaran en l’audiència del papa Francesc que tindrà lloc a la plaça de Sant Pere. Aquest mateix dia a la tarda, el Rev. Antero Pascual Rodríguez, Rector del Seminari de Sevilla, impartirà una conferència sobre “Necessitat educativa per madurar en unitat de vida”.

El dijous els assistents a la Trobada escoltaran les ponències “Característiques i debilitats del jove d’avui” o “El procés espiritual per arribar a la unitat de vida”, realitzades pel P. Jesús Manuel García Gutiérrez, SDB, professor de la Universitat Pontifícia Salesiana de Roma.

I el divendres Mons. Joan Esquerda Bifet parlarà sobre “El fonament de la confiança”, i després de “L’espiritualitat del clergat diocesà”.

Finalment dissabte hi haurà la visita jubilar a la Basílica de Sta. Maria la Major i l’eucaristia de clausura.