Bisbe Enric

benaventvidalenrique

Enrique Benavent va néixer al municipi valencià de Quatretonda l’any 1959. Realitzà els seus estudis eclesiàstics al Seminari Major de Moncada, fins a ser ordenat prevere a mans del Papa Joan Pau II en el transcurs de la seva visita pastoral a València el 8 de novembre de 1982. Aquell mateix any, després de la seva ordenació, inicià el seu ministeri sacerdotal a Alcoi, treballant com a coadjutor de la parròquia de Sant Roc i Sant Sebastià i com a professor de religió a l’institut d’educació secundària.

L’any 1985 tornà al Seminari Major de Moncada com a formador i com a professor de síntesi teològica per a diaques fins que, el 1990, es traslladà a Roma per estudiar a la Pontifícia Universitat Gregoriana, on el 1993 va obtenir un doctorat en teologia, tornant a València per fer de professor de teologia dogmàtica a la Facultat de Teologia Sant Vicenç Ferrer de València i com a Delegat Episcopal per a la Pastoral Vocacional fins al 1997, a més de fer de professor a la Secretaria de València del Pontifici Institut Joan Pau II per a estudis sobre el Matrimoni i la Família.

Seguidament, l’any 1999, va ser elegit com a Director del Col·legi Major Sant Joan de Ribera de Burjassot, i el 2001 tornà a la Facultat Sant Vicenç Ferrer, on va dirigir la Secció Diocesana de la facultat; i el 2003 entrà com a membre del Consell Presbiteral i el 2004 va fer de Degà.

El 8 de novembre de 2004 el Papa Joan Pau II el nomenà bisbe titular de Rotdon i auxiliar de València, rebent la consagració episcopal el 8 de gener del 2005 de l’arquebisbe de València Agustín García-Gasco Vicente, amb el cardenal Ricard Maria Carles i Gordó i el bisbe José Vilaplana Blasco actuant com a coconsagradors.

Durant aquest període com a bisbe, l’any 2005 entrà a formar part de la Conferència Episcopal Espanyola com a membre de la Comissió Episcopal per la Doctrina de la Fe i, des de 2008, és membre de la Comissió de Seminaris i Universitats.

El 17 de maig de 2013 el Papa Francesc el nomenà bisbe de Tortosa, prenent possessió de la seu el 13 de juliol del mateix any.