Ordenació diaconal d’Antonio Rodríguez Moreno

Ordenació diaconal d’Antonio Rodríguez Moreno

El Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, va conferir l’orde del diaconat al seminarista Antonio Rodríguez, el passat diumenge dia 22 d’abril, a la tarda, a l’església parroquial de Sant Salvador del Vendrell.

La celebració va comptar amb l’assistència del vicari general de l’arxidiòcesi, Mn. Joaquim Fortuny; el rector i vicerector del Seminari Major Interdiocesà, Mn. Norbert Miracle i Mn. Jaume Casamitjana, respectivament; i el rector de la Parròquia i arxiprest, Mn. Joan Maria Padrell; entre d’altres preveres, diaques, seminaristes, familiars i amics. Entre les autoritats assistents hi havia l’alcalde del Vendrell, Sr. Martí Carnicer; l’alcalde Tarragona, Sr. Josep-Fèlix Ballesteros i membres del consistori tarragoní, antics companys de l’ordenand.

«Seguir Jesús és una bogeria que només l’amor el fa possible»

L’ordenació es va escaure en el IV Diumenge de Pasqua, el diumenge del Bon Pastor, dia en què es va celebrar la Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions. «Cinc trets ressalten en Jesús Bon Pastor: coneix les seves ovelles, les crida pel seu nom, les alimenta, les guia i les defensa fins donar la vida per elles si cal. Penso, Antonio, que és un bon programa per a tu i també per a tots nosaltres, que hem de ser bons pastors», va subratllar el Sr. Arquebisbe en l’homilia.

Com diu el papa Benet XVI en la Carta encíclica Deus caritas est, «seguir Crist Jesús és una bogeria que només l’amor com el de Crist aconsegueix que la nostra vida en compte de girar al voltant dels nostres interessos egoistes giri entorn de Jesús i del bé del proïsme», va afirmar el prelat, afegint que «aquesta actitud ha de marcar l’estil de la nostra existència no per estones o per sacsejos emotius, sinó durant tota la vida».

Com és propi d’aquest ritu el nou diaca va manifestar la seva voluntat d’acceptar el ministeri i va prometre obediència al Sr. Arquebisbe i als seus successors, es va prostrar al terra en una doble actitud d’humilitat i d’adoració tot cantant les lletanies dels sants, va ser revestit per dos diaques, Mn. José Antonio Fernández i Mn. Andreu Figueras, amb l’estola en forma diaconal i la dalmàtica i finalment, amb el bes de la pau, el Sr. Arquebisbe el va acollir com a col·laborador seu, gest que va realitzar també amb la resta de diaques allí presents.

Abans de cloure la celebració, Mn. Antonio Rodríguez va adreçar unes paraules d’agraïment, en primer lloc, al Sr. Arquebisbe, «per la confiança dipositada en aquest camí de preparació al ministeri ordenat», també a l’equip de formadors del SMI i als companys amb els quals ha conviscut al llarg d’aquests darrers anys. També va agrair l’acolliment de la Parròquia de Sant Francesc d’Assís de Tarragona i de la comunitat filipina on va ser-hi com a seminarista, i de la seva actual Parròquia, Sant Salvador del Vendrell on «m’he sentit acollit i estimat des del primer dia». El record més emotiu el va adreçar als seus pares, ja traspassats. «Gràcies a l’educació i l’exemple que m’han donat ha estat possible arribar fin

s aquí», va expressar.