Nou Ateneu Universitari

Nou Ateneu Universitari

El cardenal Giuseppe Versaldi, prefecte de la Congregació per a l’Educació Catòlica, ha erigit canònicament el dia 1 d’octubre de 2015 l’Ateneu Universitari Sant Pacià, format per les tres Facultats Eclesiàstiques ja existents: la Facultat de Teologia de Catalunya, la Facultat de Filosofia de Catalunya i la Facultat Antoni Gaudí d’Història de l’Església, Arqueologia i Arts Cristianes. L’erecció canònica s’ha fet a petició del cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona i gran canceller de les esmentades tres Facultats. Ha culminat així un procés de gairebé mig segle que ha portat a la creació d’una institució universitària dedicada exclusivament als estudis eclesiàstics a Catalunya. L’acte ha tingut lloc a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona.
El cardenal Versaldi ha fet públic també el nom del primer rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià i que és el Dr. Armand Puig i Tàrrech, prevere de l’Arquebisbat de Tarragona i antic vicerector del SMI.
Prèviament, a les deu del matí, el cardenal Versaldi ha presidit una solemne Eucaristia a la qual han assistit els seminaristes del SMI.

12029840_882885491787530_6684706402800307082_o