Ordenació Diaconal – Bisbat d’Urgell

Ordenació Diaconal – Bisbat d’Urgell

El seminarista Gabriel Casanovas i Vila fou ordenat de diaca de la diòcesi d’Urgell, el 12 d’octubre, Festa de la Mare de Déu del Pilar, a l’església parroquial de Sta. Maria de Guissona, dins una joiosa celebració presidida per l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives.

A la missa solemne hi eren presents el Rector de Guissona, Mn. Ramón Balagué, on Mn. Gabriel ha prestat servei pastoral en els darrers dos anys, i el Vicari General i responsable del Seminari Diocesà, Mn. Ignasi Navarri, el Vicari episcopal Mn. Antoni Elvira, el Rector i Vicerector del Seminari Major Interdiocesà de Catalunya, Mn. Norbert Miracle i Mn. Jaume Casamitjana respectivament, així com molts altres diaques i preveres de la Diòcesi i de les Diòcesis germanes de Catalunya, companys d’estudis i formació del nou diaca Mn. Gabriel. També les famílies i amics dels dos ordenands.

A les seves paraules finals d’agraïment el nou diaca va recordar amb agraïment tots els qui l’han ajudat en el seu procés vocacional, ben especialment els seus Rectors i formadors, i també tingué un record per Mn. Ramón Balagué i els fidels de Rubí, la seva vila natal, així com de Guissona i dels pobles veïns, als qui van demanar la seva pregària en el moment d’encetar aquest camí de compromís eclesial per sempre.

En acabar la celebració, Mn. Gabriel Casanovas va oferir a tots els assistents un pica-pica als espais situats al Col.legi del Roser, on va rebre alguns regals molt simbòlics dels feligresos, entre ells, una estola amb els noms de tots els petits pobles propers a Guissona, als quals serveix des de fa uns anys.