Publicació de l’encíclica: “Fratelli tutti” – Papa Francesc

Publicació de l’encíclica: “Fratelli tutti” – Papa Francesc

El passat 3 d’octubre de 2020, el Papa Francesc va publicar la tercera encíclica del seu pontificat, “Fratelli tutti”, el Sant Pare Francesc fa una crida a la humanitat sencera a descobrir en l’amor un força que té que transformar les relacions internacionals, la política, l’economia i la cultura.

El nou document, subtitulat “Sobre la Fraternitat i l’Amistat Social”, té vuit capítols i 287 paràgrafs.

A la introducció, el Pontífex explica que “les qüestions relacionades amb a fraternitat i la amistat social han estat sempre entre les meves preocupacions. Durant els últims anys, m’he referit a elles diverses vegades i en diversos llocs. Vull recollir amb aquesta encíclica moltes d’aquestes intervencions, que he anat fent, situant-les en un context més ampli de reflexió”.

El Papa adverteix que “les següents pàgines no pretenen resumir la doctrina sobre l’amor fratern, sinó parar a la seva dimensió universal, i la seva obertura per a tothom”. “Faig entrega d’aquesta encíclica social com una humil aportació a la reflexió per fer front a les diverses i actuals formes d’eliminar o d’ignorar als altres, siguem capaços de reaccionar a un nou somni de fraternitat  i d’amistat social que no és quedi amb unes senzilles paraules”.