Inauguració del Curs 2017-2018 del Seminari Major Interdiocesà de Catalunya

Inauguració del Curs 2017-2018 del Seminari Major Interdiocesà de Catalunya

El dia 24 d’octubre va tenir lloc la inauguració solemne del Curs 2017-2018 del Seminari Major Interdiocesà de Catalunya, amb una eucaristia presidia per l’arquebisbe metropolità de Tarragona Mons. Jaume Pujol i tots els Bisbes de les 7 Diòcesis sufragànies, que comparteixen el Seminari Major Interdiocesà de Catalunya. Enguany hi viuen 24 seminaristes amb els formadors Mn. Norbert Miracle, Mn. Jaume Casamitjana, i el director espiritual Mn. Javier Vilanova.

L’Arquebisbe a l’homilia proposà als seminaristes la gran figura apostòlica de Sant Antoni Mª Claret, que fou estudiant del Seminari de Vic i prevere de Vic, que després portà l’Evangeli per moltes terres catalanes i d’altres indrets del món, fundà els Missioners de Maria Immaculada, Claretians, i esdevingué Arquebisbe de Santiago de Cuba i confessor de la cort, per morir a l’exili a Fontfreda.

Després tingué lloc un sopar de germanor amb parlaments del Rector Mn. Norbert Miracle, i l’acollida dels nous seminaristes i el nou Vicerector del Seminari d’Urgell Mn. Gabriel Casanovas.