46è. Encontre dels Rectors i formadors dels Seminaris d’Espanya a Los Negrales (Madrid)

46è. Encontre dels Rectors i formadors dels Seminaris d’Espanya a Los Negrales (Madrid)

El dies 27, 28 i 29 d’octubre a la Casa de la Institució Teresiana de Los Negrales (Madrid), on reposen les restes de St. Pere Poveda, prevere i màrtir, va tenir lloc el 46è. Encontre dels Rectors i formadors dels Seminaris Majors i Menors d’Espanya, amb alguns directors espirituals, que organitzava la Comissió Episcopal de Seminaris i Universitats, de la Conferència Episcopal Espanyola. Foren unes Jornades monogràfiques amb la presència inestimable de l’Arquebisbe Secretari per als Seminaris de la Congregació per al Clergat, Mons. Jorge Carlos Patrón Wong, per aprofundir en la nova Ratio Fundamentalis, o Pla de formació per als preveres, publicada el 8 de desembre de l’any passat, i que ara ha d’orientar l’edició de la nova Ratio Nationalis, per a Espanya, que s’està treballant per part dels Bisbes de la Comissió episcopal que presideix Mons. Joan-Enric Vives amb el Consell Assessor de Rectors.

En un clima de comunió i de reflexió aprofundida, amb les intervencions de Mons. Patrón, el treball de grups, les aportacions de tots els Rectors i formadors presents en un gran nombre, 145 membres dels Equips formatius, es va aconseguir una Jornada molt útil, apreciada i profunda per part de tots els participants, que reflexionaren amb diverses ponències sobre el gran i únic tema de l’Encontre: “Custodiar i cultivar les vocacions : Claus per a posar en pràctica la nova Ratio fundamentalis”, amb subapartats com Principis generals, Estructures formatives, i l’Equip de formadors. Tot al servei pastoral dels Seminaristes.

Els rectors van poder visionar la pel·lícula Red de Libertad, produida per Contracorriente, que impulsa el rector del seminari de Ciudad Rodrigo, protagonitzada per Assumpta Serna, que també es va fer present en la projecció.