Ordenació Diaconal

El diumenge 2 d’octubre a la capella del Seminari de Tortosa, fou ordenat Diaca, el seminarista Gerard Reverté Escrihuela, de la parròquia “Sant Josep Obrer” de Sant Carles de la Ràpita.

Va presidir la celebració el bisbe de Tortosa Mons. Enric Benavent.
fou concelebrada pel rector Seminari de Tortosa, Mn. Javier Vilanova, Mn. Norbert Miracle i Mn Jaume Casamitjana de l’SMI, Mn. Carlos París, rector de Sant Carles de la Ràpita, i un bon grup de preveres, diaques, els tres seminaristes de Tortosa i altres companys del Seminari Major Interdiocesà, així com també una nombrosa participació de joves i adults.

En la seva homilia, Mons. Benavent va dir: “Benvolgut Gerard, el que avui se et confia en paraules de sant Pau a Timoteu: “El tresor que t’ha estat confiat és valuós. Guarda’l amb la força de l’Esperit Sant que viu en nosaltres”, han de ressonar en el teu cor. Tot això ens porta a la consciència de la nostra petitesa, per a ser servidors amb un esperit d’humilitat. Pensem quan ens haurem de presentar davant el Senyor, en les paraules de Jesús en l’Evangeli: “Quan haureu complert tot allò que Déu us mana, digueu: Som servents sense cap mèrit: no hem fet altra cosa que complir el nostre deure”. El gran goig que ompli el nostre cor i la nostra vida és haver estat cridats a treballar en la vinya del Senyor. Gerard, en aquest dia de la teua ordenació diaconal no t’oblides de mirar la Mare de Déu, per a que el teu sí sigue cada dia més semblant al seu, una donació total al Senyor sense condicions.. Ella quan va dir: Sóc l’esclava del Senyor, ja no va mirar enrere. Que ella t’ajude per a que el teu ministeri sigue sempre fidel i arribes a la meta que el Senyor ha escollit, per a treballar en la seua vinya. Que així sigue”.

Abans de la benedicció final, Gerard digué unes paraules d’agraïment, primer als seus pares, que l’han ajudat en la seva vocació, al Sr. Bisbe per la seua confiança, a la parròquia natal que és la seva segona família, a tots els mossens que l’han ajudat, a la parròquia dels Dolors que ha servit, als rectors i companys del Seminari de Tortosa i de l’Interdiocesà, als amics, als joves, a l’Acció Catòlica, a l’Hospitalitat de Lourdes, a tots els qui han col·laborat en la celebració, a tots els presents i un record especial pels mossens i la gna. Mª Jesús, qui foren cridats ja a la Casa del Pare.