Inauguració de Curs de l’Ateneu Sant Pacià

El dijous 6 d’octubre el Gran Canceller de l’Ateneu Universitari Sant Pacià i arquebisbe de Barcelona, Mons. Joan Josep Omella, ha inaugurat el curs 2016-2017 d’aquesta institució universitària, que integra les facultats de Teologia, de Filosofia i l’Antoni Gaudí, i els instituts de Litúrgia, Teologia Fonamental i Ciències Religioses. L’acte, que s’ha celebrat a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, ha comptat amb la presència dels bisbes de les diòcesis catalanes.

Aquest curs comença les seves activitats la Càtedra de Teologia Pastoral Arquebisbe Josep Pont i Gol, que els bisbes catalans han volgut crear per tal de construir un espai de reflexió pastoral fonamentat en el discurs teològic per als temps actuals.

A les 10 s’ha celebrat l’Eucaristia i després a l’Aula Magna s’ha llegit la memòria del curs anterior i el Rector de l’Ateneu ha adreçat la paraula als assistents.

La lliçó inaugural del curs 2016-2017 ha anat a càrrec del Dr. Jordi Gayà, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya i del CETEM-ISUCIR (Mallorca) i porta per títol: De la comprensió a la contemplació. La teologia del beat Ramon Llull.6