Solemnitat de Sant Josep 2018

Solemnitat de Sant Josep 2018

Coincidint amb la festivitat de Sant Josep, els seminaristes de les diòcesis catalanes han celebrat aquest passat dilluns a la tarda una trobada conjunta i la tradicional competició futbolística “Copa Sant Josep”.

El complex esportiu Brafa de Barcelona ha acollit la triangular de Futbol7 entre els tres seminaris que hi ha a Catalunya: el de Barcelona, el de Terrassa i l’Interdiocesà. Aquesta edició ha estat més igualada que altres anys i ha acabat amb un triple empat entre els tres equips. El torneig no està exempt d’una sana rivalitat entre els tres seminaris però també és una mostra de joc net i de projecte conjunt entre els equips. En una edició marcada per la pluja, els jugadors han comptat amb l’animació de la resta de companys del seminari i dels formadors.

Tres jugadors han rebut un reconeixement especial: Pablo Pich-Aguilera, seminarista de Barcelona, millor golejador; Alex Serra, seminarista de Terrassa, millor porter; i Cesc Domènech, seminarista de l’Interdiocesà, millor jugador amb fair play.

La celebració central de la jornada ha estat l’eucaristia a l’església del Seminari Major Interdiocesà que aquest any ha acollit la trobada. La celebració ha estat presidida pel bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, acompanyat dels rectors dels tres seminaris: el bisbe auxiliar Salvador Cristau del de Terrassa, mossèn Norbert Miracle de l’Interdiocesà i mossèn Josep Maria Turull del de Barcelona. També ha estat concelebrada per alguns rectors diocesans i capellans que acompanyen els seminaristes en la seva etapa de formació.

Monsenyor Saiz, bisbe delegat de la Conferència Episcopal Tarraconense pels seminaris, va animar els seminaristes a “aprofitar aquests anys de formació perquè passen molt ràpid”. Els va convidar a renovar permanentment la seva vocació de servei i “a no amagar-se darrera les dificultats del temps present, perquè el Senyor ens envia ara i aquí”. El bisbe de Terrassa va recordar que “el nostre sacerdoci ocupa les 24 hores del dia i ha de ser testimoni de la nostra amistat amb Crist”.

Un cop acabada la celebració litúrgica tots els participants es dirigiren fins a l’escola dels Jesuïtes Sagrat Cor de Jesús del carrer Casp, on es va fer el sopar de festa. Aquesta va concloure amb uns parlaments finals per part del Bisbe de Terrassa i del Rector del Seminari Interdiocesà, Mn. Norbert Miracle.