Ordenació Episcopal Mons. Javier Vilanova i Pellisa

Ordenació Episcopal Mons. Javier Vilanova i Pellisa

Avui les diòcesis amb seu a Catalunya estan de festa: Mn. Javier Vilanova i Pellisa, nascut a la Fatarella (província de Tarragona, diòcesi de Tortosa), després d’haver sigut rector del seminari de Tortosa, director espiritual de Seminari Major Interdiocesà, i rector del mateix Seminari, va ser ordenat bisbe, el passat diumenge dia 20, per mans de: S. E. Joan Josep Cardenal Omella Omella, S. E. Enric Benavent i Vidal, bisbe de Tortosa, i S. E. Romà Casanova Casanova, bisbe de Vic i oriünd de la diòcesi de Tortosa, a la Basílica de la Sagrada Família, a Barcelona.

Amb una presència, dintre dels límits de la prudència i legalitat, abrumadora de bisbes, preveres, diaques, seminaristes, i poble fidel, la celebració ha transcorregut amb solemnitat i emotivitat, especialment en el moment de la benedicció del poble per part del ara S. E. Javier Vilanova i durant les seves paraules finals, en les va expressar la gratitud que sentia per tots aquells que l’han acompanyat en el seu camí, i demanant pregàries per ell i pel seu ministeri.

Déu el conservi ferm en la fe, ple d’esperança, i resplendent de caritat per a que pugui dur a terme el seu ministeri amb tot el zel pastoral que és tan necessari en moments com els que vivim.

Des del Seminari Major Interdiocesà volem, una vegada més, transmetre-li la nostra alegria, els nostres agraïments més sincers per tots els anys de servei, i els nostres millors desitjos i oracions, fent-li saber que sempre tindrà les portes obertes, perquè ha sigut i és casa seva.