Ordenació presbiteral d’Antonio Rodríguez

Ordenació presbiteral d’Antonio Rodríguez

L’arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol, ha ordenat prevere Mn. Antonio Rodríguez aquest diumenge, dia 9 de setembre, a la tarda, a la Catedral de Tarragona. Nombrosos familiars, amics, companys seminaristes, preveres i fidels van voler acompanyar-lo en aquest dia tan significatiu. Cal destacar la presència notable de la comunitat filipina present a Tarragona i Barcelona.

La missa va ser concelebrada per Mn. Joaquim Fortuny, vicari general de l’arxidiòcesi; Mn. Jaume Gené, rector del Seminari de Tarragona; Mn. Norbert Miracle, qui ha estat el rector del Seminari Major Interdiocesà durant la seva etapa formativa i Mn. Joan Maria Padrell, rector de la Parròquia de Sant Salvador del Vendrell, on col·laborava actualment com a diaca, entre d’altres preveres. El Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral van sostenir els cants de la celebració.

Mons. Jaume Pujol, en l’homilia, va definir l’ordenand com una persona «que no li ha faltat mai l’entusiasme per servir els altres i per servir, en aquests anys i en el futur, a l’Església, que també fa un gran servei a la societat». «Amb el teu sacerdoci podràs ajudar a molta gent a no tenir por, a trobar en la pròpia vida la voluntat de Déu, a mostrar, més amb el teu exemple que amb les teves paraules que Déu ens estima, que vol el millor per nosaltres, que ens hem d’estimar i fer el bé», va afegir. També el va encoratjar a recórrer sempre al Senyor i a escoltar els «crits» de tanta gent, especialment els joves, que no acaben de trobar la llum per caminar lliurement. «Antonio, tingues un cor gran, capaç d’estimar Déu, vivint a fons la teva vocació sacerdotal».

El ritus de l’ordenació presbiteral es va iniciar, com és propi, amb la voluntat de l’ordenand de rebre el presbiterat per servir l’Església i el món, i també obeir al bisbe i als seus successors. Després de les lletanies dels sants, amb l’ordenand prostrat a terra, va tenir lloc el moment central de la litúrgia d’ordenació com són la imposició de mans per part del Sr. Arquebisbe i de totes preveres allí presents i la pregària d’ordenació al fins ara diaca. Seguidament, Mn. Joan Maria Padrell i Mn. Josep Ribot, van imposar a Mn. Antonio l’estola a l’estil presbiteral i la casulla com a signe del seu orde; hi va haver el lliurament del pa i el vi per a la celebració de la missa i el gest de pau amb el Sr. Arquebisbe i tots els companys preveres.

Abans de cloure la celebració, el nou prevere va adreçar unes paraules d’agraïment. En primer lloc, a Déu: «Sense Ell no podria fer res, tot és do i gràcia que Ell m’ha donat generosament. No sento que pugui merèixer res del que m’està passant», va expressar. També va manifestar el seu agraïment al Sr. Arquebisbe, per la confiança dipositada en el seu camí vocacional; a l’equip de formadors del Seminari Major Interdiocesà (SMI) i, en especial, a Mn. Norbert Miracle, rector del SMI durant la seva etapa formativa, «pel seu constant suport en la seva trajectòria formativa».

Mn. Antonio va tenir un record agraït a la Parròquia de Sant Francesc d’Assís de Tarragona i la comunitat filipina, molt vinculada a aquesta parròquia, als quals els va dirigir unes breus paraules en Tagal, la seva llengua. També va citar a la Parròquia de Sant Salvador del Vendrell on s’ha sentit acollit i estimat des del primer dia. «Continuareu comptant amb mi», els va dir. Finalment va agrair el recolzament i suport dels familiars i germans, així com també l’educació i exemple dels seus pares, ja traspassats.

La celebració va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Tarragona, Sr. Josep-Fèlix Ballesteros i d’altres membres del consistori tarragoní, antics companys de l’ordenand, quan entre els anys 2007 i 2013 va formar part de l’equip de govern com a conseller delegat en matèria d’Espais públics.