Dimecres de Cendra al Seminari Major Interdiocesà

Dimecres de Cendra al Seminari Major Interdiocesà

El passat dimecres 2 de març fou Dimecres de Cendra. Els formadors i seminaristes del Seminari Interdiocesà vam començar aquest temps litúrgic dedicant tota una jornada al dejuni i a la pregària. Fra Eduard Rey, provincial dels frares caputxins a Catalunya i Balears i president de la Unió de Religiosos de Catalunya (URC), ens predicà enguany el recés de Quaresma.

La seva meditació se centrà fonamentalment en la fraternitat i com hem de viure-la en el seminari. Meditant diversos textos bíblics i escrits de Sant Francesc ens proposà un itinerari de fraternitat.

Tot seguit, vam disposar d’uns moments de pregària davant el Santíssim Sagrament. Especialment, recordàrem la intenció del Sant Pare que convocà una Jornada de dejuni i oració per la pau a Ucraïna. Després de l’adoració, fra Eduard presidí la celebració de l’Eucaristia amb la imposició de la cendra.

Durant tot el dia vam recordar les persones afectades per la guerra; sobretot en la celebració de la Missa vam demanar a Déu que beneís amb el do de la pau tots els països d’arreu que estan en conflicte, especialment Ucraïna.