Recés d’Advent 2021 – Vallbona de les Monjes

Recés d’Advent 2021 – Vallbona de les Monjes

Aprofitant aquest pont de la Immaculada els formadors i els seminaristes del Seminari Interdiocesà hem anat de recés a Vallbona de les Monges.

Provinents de les nostres diòcesis el diumenge al vespre vam arribar al Monestir i la comunitat ens acollí a la confortable hostatjaria. Les vespres solemnes del II diumenge d’advent pregades amb la comunitat cistercenca de Vallbona donaren inici a la nostra estada.

L’endemà al matí, Mons. Javier Vilanova, bisbe auxiliar de Barcelona i antic rector del Seminari Major Interdiocesà, ens predicà el recés d’advent “Anunciadors d’esperança.” Després de la xerrada tots vam poder meditar i pregar en silenci fins a l’hora de dinar.

Havent dinat, la germana Sara ens ensenyà les diverses estances del Monestir. Ens acompanyà pel claustre, la sala capitular i l’església tot explicant-nos la importància que tenen per la vida de la comunitat contemplativa. Després vam conèixer i conversar amb la resta de la comunitat. Fou una estona d’un col·loqui profund i fratern ben profitós per a tots els presents.

També han estat dos dies d’intensa pregària. Hem resat amb la comunitat els diversos oficis de la litúrgia de les Hores. Tant dilluns com dimarts la celebració de l’Eucaristia, presidida pel nostre rector, ha sigut el moment central de la jornada. Tots donem gràcies a Déu per aquests dies que hem passat a Vallbona i agraïm a la comunitat la seva acollida. Esperem poder retornar-hi tots aviat.