Presentació de Llibre “Un amor sense límit”

Presentació de Llibre “Un amor sense límit”

Dimecres dia 17 de febrer va tenir lloc a la “Sala Pere Casaldàliga” de la Llibreria Claret, a Barcelona, la presentació del llibre “Un amor sense límit. Les catorze obres de misericòrdia” que fou presidida per l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, Secretari de la Conferència Episcopal Tarraconense. Van intervenir en la presentació del llibre, el Dr. Armand Puig i Tàrrech, Rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià; la M. Esperança Atarés, abadessa del monestir de Sant Pere de les Puel·les i Mn. Norbert Miracle, rector del Seminari Major Interdiocesà i editor del llibre.

El llibre ressegueix les anomenades “catorze obres de misericòrdia”, set de corporals i set d’espirituals, segons la tipologia emprada en els tradicionals catecismes catòlics. Es tracta, com ha proposat el papa Francesc a la Misericordiæ vultus, la butlla de proclamació del Jubileu extraordinari, de reprendre catorze actituds fonamentals que tradueixen la vida cristiana en termes de misericòrdia.

Els catorze autors d’aquest llibre han procurat explicar l’obra de misericòrdia que els ha estat assignada de manera planera i profunda: Donar menjar a qui té fam (Norbert Miracle Figuerola); Donar beure a qui té set (Ignasi Navarri Benet); Vestir el despullat (Joan Torra); Acollir els forasters (Daniel Palau Valero); Visitar i atendre els malalts (Jaume Prat i Borràs); Redimir els presos i els captius (Lluís Sallan), Enterrar els morts (José-Luis Arín Roig); Ensenyar el qui no sap (Àngel Jesús Navarro Guareños); Donar consell a qui l’ha de menester (Maria Pilar Adín); Corregir el qui va errat (Joan Planellas i Barnosell); Consolar el qui està trist (Esperança Atarés); Perdonar les ofenses (Marcos Aceituno Donoso); Suportar amb paciència els defectes del proïsme (Llorenç Puig); Pregar Déu pels vius i pels difunts (Agustí Borrell).
Els seminaristes del SMI van assistir a la presentació.